Platību maksājumiem iesniegti gandrīz 60 tūkstoši pieteikumu

Līdz 23. maijam, kad platību maksājumiem varēja pieteikties bez kavējuma sankcijas, Lauku atbalsta dienests (LAD) saņēmis 59,6 tūkstošus elektronisko iesniegumu platību maksājumiem un 200 iesniegumus papīra formā, informē LAD.

Zemkopības ministrija (ZM) un LAD 2016. gada platību maksājumu sezonā aicināja lauksaimniekus pieteikties platību maksājumiem elektroniski. ZM un LAD ir gandarīts par lauksaimnieku atsaucību un sapratni, jo pieteikšanās Elektroniskajā pieteikšanās sistēmā (EPS) noritējusi ļoti veiksmīgi. Pagājušajā gadā papīra formā pieteicās aptuveni 36 000 klientu.

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs uzsver: «Mūsu zemnieki labprāt izmanto mūsdienu tehnoloģiju piedāvātās iespējas gan lauksaimnieciskajā ražošanā, gan administrēšanā. Elektroniskās pieteikšanās sistēma ir daudz ērtāka un ātrāka nekā līdzšinēja papīra formāta dokumentu aizpildīšana. Turklāt elektroniskās sistēmas izmantošana nodrošina kļūdu mazāku īpatsvaru, ātrāku iesniegumu datu apstrādi LAD un līdz ar to arī savlaicīgāku atbalsta izmaksu lauksaimniekiem un mazāku sankciju apjomu.»

LAD ir digitalizējis visus iepriekšējā gada pieteikumus, tāpēc klientiem, kuri lieto EPS pirmo reizi, ir iespējams kopēt iepriekšējā gada pieteikumus. Sistēma sniedz brīdinājumus arī gadījumos, ja klients aizmirst pieteikties kādam no atbalsta veidiem, kuru saņēmis iepriekšējos gados, kā arī neļauj pieteikt neatbilstošas platības.

Pieteikšanās platību maksājumiem ar atbalsta samazinājumu 1% apmērā par katru darba dienu notiek vēl līdz šā gada 15. jūnijam.

Avots: www.db.lv