Eksperts: Austrālijas eksportētājiem paveras jaunas iespējas Sauda Arābijas kviešu tirgū

Augošais pieprasījums pēc importētajiem kviešiem Sauda Arābijā paver jaunas iespējas Austrālijas eksportētājiem, raksta UkrAgroKonsalt. Kopš 2009. gada Sauda Arābija pakāpeniski samazina kviešu audzēšanu, kas prasa lielas subsīdijas un ūdens resursus, un audzē kviešu importu. Jau 2016. gadā gandrīz viss vietējais kviešu patēriņš tiks segts ar importētiem kviešiem.

Sauda Arābijas tirgus paver jaunas tirdzniecības un investīciju iespējas Austrālijai, uzskata Arābu -Austrālijas tirdzniecības - rūpniecības kameras ģenerāldirektore Sūzena Mosa - Vraita.

Šobrīd viskonkurētspējīgākie Sauda Arābijas tirgū ir Eiropas un Melnās jūras reģiona kvieši. Austrālija ir gatava piedāvāt kviešus ar augstu olbaltumvielu saturu, atbilstošus arābu importētāju prasībām, - Australian Premium White (APW) un Australian Hard (AHW) klases kviešus.

Austrālijas eksportētāji iepriekš parasti nepiedalījās Sauda Arābijas rīkotajos kviešu iepirkuma tenderos. Taču pēdējā laikā tie ir piegādājuši Sauda Arābijai nelielas kviešu partijas no Dienvidaustrālijas un Rietumaustrālijas štatiem.

Avots: grainboard