Mīkstie kvieši Francijā – augsts proteīns, zema tilpummasa
Mīksto kviešu raža Francijā šogad ļoti variējas pēc kvalitātes rādītājiem, teikts valsts aģentūras FranceAgrimer piektdienas atskaitē.
Laboratorijas analīžu dati vēsta, ka 65 % mīksto kviešu proteīna saturs pārsniedz 12 %, un tikai 6 % tas ir mazāks par 11,5 %, kas ir eksporta prasību minimālais līmenis.
Aptuveni 79 % mīksto kviešu Hagberga krišanas skaitlis ir augstāks par 240 s. Pagājušajā gadā šāds rādītājs bija 95 % graudu.
Tikai 28 % mīksto kviešu tilpummasa ir virs 76 kg/hl (biržā tirgojamo kviešu minimālais līmenis).
Ņemot vērā rādītājus kopumā, 72 % mīksto kviešu jaunās ražas atbilst vidējai klasei (A3) - proteīns virs 10,5 %, krišanas skaitlis virs 170 s.
16 % ražas atbilst augstākajai klasei (A2) - proteīns virs 11 %, tilpummasa virs 76 kg/hl un krišanas skaitlis virs 220 s.
Un tikai 10 % atbilst premium klasei (A1) - proteīns virs 11,5 %, tilpummasa virs 77 kg/hl un krišanas skaitlis virs 240 s.
Avots: zol