Krievijā plānots nākamgad palielināt lauksaimniecības kultūru sējumu platības par 1 %

Krievijas lauksaimnieki 2014. gadā salīdzinājumā ar šo gadu var paplašināt lauksaimniecības kultūru sējumu platības par 744 tūkst.ha līdz 78 milj.ha, teikts Krievijas Lauksaimniecības ministrijas ziņojumā.

Tajā arī norādīts, ka ar ziemāju graudaugu kultūrām šoruden apsēti 14,5 milj.ha, kas ir mazāk nekā pērn. Iemesls tam ir sliktie laika apstākļi. Pagājušajā gadā ar ziemāju graudaugiem tika apsēti 15,8 milj.ha no kuriem pārziemoja 14,7 milj.ha.

Pavasarī plānots apstrādāt 53 milj.ha, no tiem 32-33 milj.ha tiks atvēlēti vasarāju graudaugu kultūrām un pākšaugiem. Nākamajā gadā paredzēts arī palielināt kukurūzas sējumu platības - par 28,7 tūkst.ha, vasaras kviešu sējumu platības - par 0,6 milj.ha, sojas - par 148,4 tūkst.ha, vasaras rapša - par 35,8 tūkst.ha.

Tikmēr lauksaimniecības ministrs Nikolajs Fjodorovs nosaucis prognozētos sējumu platību pieauguma rādītājus nākamajam gadam par neapmierinošiem un licis izstrādāt plānu kā kompensēt neapsētās ziemāju sējumu platības, norādot, ka optimālākais variants ir palielināt kukurūzas sējumu platības, kā arī vasaras kviešu sējumu platības.

Ministrija apstiprināja arī, ka graudu ražas prognoze joprojām ir 90 milj.t.

Avots: zol