LV 'Lauku attīstības fonds' grib maksāt mazākas dividendes

Valdība jau otrdien lems par Zemkopības ministrijas piedāvājumu atļaut AS "Lauku attīstības fonds" līdz pat 2020. gadam budžetā maksāt dividendes tikai 10% apmērā no peļņas.

"Lauku attīstības fonds" ir izveidots 1994. gadā ar mērķi atbalstīt dažādas ar lauksaimniecības attīstību saistītas aktivitātes - pēdējos gados redzamākā no tām ir lauksaimniecības zemes iegādes atbalsta programma, kuras ietvaros līdz šā gada 31. oktobrim 187 saņēmējiem nolemts piešķirt kopumā 6,683 miljonus latu lielus aizdevumus lauksaimniecības zemes pirkšanai.

Zemkopības ministrija piedāvājumu ļaut fondam maksāt samazinātas dividendes valsts budžetā skaidro ar to, ka tam nepieciešami līdzekļi, lai par saviem finanšu resursiem iegādātos lauksaimniecības zemi, kas pēc tam tiek iznomāta vai pārdota Latvijas lauksaimniekiem, kas to izmanto lauksaimnieciskās produkcijas ražošanai.


Jau vēstīts, ka līdz šā gada 30.septembrim VAS "Lauku attīstības fonds" lauksaimniecības zemes iegādei piešķīris 189 aizdevumus par kopējo summu 6 172 709 lati.


Avots: www.delfi.lv