LV Sagatavojies rudens sējai Latvijā lielākajā tehnikas parādē uz lauka

25. jūlijā plkst. 11.00 visi interesenti ir aicināti ierasties Jaunpilī, z/s Joži, kur notiks Latvijā lielākā tehnikas parāde uz lauka. Tā ir iespēja ikvienam lauksaimniekam sagatavoties un atsvaidzināt zināšanas, gatavojoties rudens sējai. Lauku dienā z/s Joži piedalīsies dažādu nozaru uzņēmumi, kas informēs par aktualitātēm dažādās lauksaimniecības sfērās. Visiem pasākuma apmeklētājiem būs iespēja piedalīties lielās balvas izspēlē.

25. jūlijā no plkst. 11.00 līdz plkst. 14.00 visiem interesentiem būs iespēja apskatīt dažādu lauksaimniecības tehniku darbībā. Uzņēmums Vaderstad prezentēs jauno rugaines kutivatoru Swift, jaunās paaudzes sējmašīnu Spirit Next 400 Fixs, kā arī jaunās paaudzes diskus Carrier X un Carrier 925 ar jaunu disku izvietojuma sistēmu. Sējmašīnas un augsnes apstrādes tehniku demonstrēs zīmola Horsch pārstāvis - uzņēmums Ivabalte Agro. Šī tehnika darbosies kopā ar Fendt traktoriem - pasaules rekordistiem degvielas ekonomijā. Fendt 828 Vario un Fendt 936 Vario ir uzstādījuši pasaules rekordu degvielas ekonomijā saskaņā DLG Powermix testiem, kuru laikā tehnika tiek pārbaudīta reālos darba apstākļos. Tas nebūs vienīgais rekordists - Stokker Agritech demonstrēs pasaulē ātrāko traktoru JCB Fastrac. Tas ir vienīgais traktors, kas spēj attīstīt braukšanas ātrumu līdz pat 80 kilometriem stundā. Stokker Agritech darbībā demonstrēs arī Strom augsnes apstrādes tehniku. IKU Eduards demonstrēs Avant minitraktorus ar darba rīkiem - universāli un daudzfunkcionāli, paredzēti darbiem visos gadalaikos un visa veida saimniecībās. Tāpat uzņēmums prezentēs Same kultivatorus, Ferrel šļūces un Dal Bo augsnes apstrādes tehniku. Ar rezerves daļu klāstu, ekspluatācijas materiāliem un dažādu papildaprīkojumu lauksaimniecības tehnikai un komerctransportam piedāvās iepazīties uzņēmums Winkler Baltija.

Papildus plašajam tehnikas klāstam pasākuma apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar Somijā ražotām metināšanas iekārtam Kemppi. Savukārt Monsato pārstāvis iepazīstinās ar Roundup produktu klāstu un ziemas rapšu šķirnēm 2012. gada rudens sējai.

Pasākumā netiks novārtā atstāts arī tāds lauksaimniekiem aktuāls jautājums kā finansējuma piesaiste. Līzinga kompānijas Pohjola Finance stendā eksperti sniegs konsultācijas par iespējām saņemt finansējumu lauksaimniecības tehnikas iegādei.
Tiem, kas būs saguruši no koncentrēšanās uz lauksaimniecības tehniku un agregātiem, Nissan oficiālais pārstāvis Latvijā Norde rādīs jaunākos Nissan automašīnu modeļus. Būs iespēja doties arī testa braucienos!

Lauku dienas noslēgumā ap plkst. 14.00 norisināsies pasākuma galvenās balvas izloze. Laimīgajam uzvarētājam būs iespēja baudīt nedēļas nogali SPA Hotel Mārcienas muiža 2 personām un iegūt automašīnu Nissan Navara uz nedēļas nogali ar pilnu degvielas bāku. Izlozē piedalīsies visas aizpildītās un loterijas kastē iemestās anketas. Svarīgi atcerēties, ka balva tiks uzvarētājam, kurš būs klāt izlozes brīdī. Ja nebūs, izloze tiks atkārtota.

Avots: www.stokker.lv