LV Latvijā sāk darboties vienota zemkopības nozares klientu datubāze

Lai izvairītos no atkārtotas klientu datu ievades un pārbaudes valsts informācijas sistēmās, kā arī nodrošinātu vienkāršāku piekļuvi visiem nozares iestāžu sniegtajiem pakalpojumiem, šodien sāks darboties vienota Zemkopības ministrijas (ZM) un tās pakļautības un pārraudzības iestāžu datubāze.

Kopējā sistēma sastāv no ZM padotībā esošo iestāžu klientu reģistra, dokumentu vadības sistēmas, elektronisko pakalpojumu sistēmas, resursu vadības sistēmas, autentifikācijas risinājuma un datu apmaiņas risinājuma un būs integrēta ar Lauku atbalsta dienesta, Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras, Pārtikas un veterinārā dienesta, Sanitārās robežkontroles, Lauksaimniecības datu centra, Valsts augu aizsardzības dienesta un Valsts meža dienesta informācijas sistēmu.

Paredzams, ka sistēma samazinās netiešās finansiālās izmaksas, kas veidojas, klientiem pakalpojumu saņemot klātienē, - transporta izmaksas, klātienes pakalpojuma saņemšanai nepieciešamo laiku u.c.

Sistēma uzturēs datus par klientiem, sniegtajiem pakalpojumiem, kā arī tās darbībai nepieciešamos klasifikatorus un to izmaiņu vēsturi.

Vienotās sistēmas darbību un attīstību uzrauga zemkopības ministra izveidota Vienotās zemkopības nozares informatīvās sistēmas padome, kuru vada ZM valsts sekretārs. Padomes sastāvā būs vismaz viens pārstāvis no Lauku atbalsta dienesta, Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras, Pārtikas un veterinārais dienesta, Lauksaimniecības datu centra, Valsts augu aizsardzības dienesta un Valsts meža dienesta. Ja nepieciešams, padomes darbā pieaicina ekspertus.

Avots: LETA