FAS USDA samazina kviešu ražas prognozi Indijai

Kviešu raža Indijā 2013/14. mārketinga gadā būs mazāka nekā prognozēts iepriekš, par to vēsta kārtējā ASV Lauksaimniecības ministrijas ārvalstu lauksaimniecības dienesta (FAS USDA) atskaite.

Pēc FAS USDA prognozēm, spēcīgā sausuma dēļ nozīmīgākajos graudaugu audzēšanas reģionos, kā arī skopo musonu lietavu dēļ, kviešu bruto raža Indijā knapi pārsniegs 87 milj.t līmeni. Atgādināsim, ka šosezon Indijā tika novākti 94,88 milj.t kviešu.

Līdz ar to FAS USDA speciālisti diezgan pieticīgi novērtējuši arī Indijas kviešu eksporta potenciālu. Ja var ticēt prognozēm, tad eksporta apjoms nepārsniegs 5 milj.t, turklāt 3 milj.t kviešu tiks eksportētas caur valsts kompānijām.

Valsts fondā, pēc FAS USDA ekspertu aplēsēm, Indijas valdība iepirks 26 milj.t kviešu, kas ir krietni mazāk par pagājušā gada apjomu 38,1 milj.t un arī būtiski mazāk par sezonas sākumā plānotajiem 44,1 mil.t. Atgādināsim, ka šobrīd Indijas valdība valsts fondā jau ir iepirkusi 25 milj.t kviešu un nolēmusi pie šī apjoma arī apstāties.

Avots: proagro