USDA: kukurūzas raža pasaulē būs par 3,21 milj.t lielāka nekā prognozēts iepriekš

ASV Lauksaimniecības ministrija (USDA) janvāra atskaitē palielinājusi kukurūzas ražas vērtējumu pasaulei 2012/13. mārketinga gadam par 3,21 milj.t līdz 852,3 milj.t. Kukurūzas ražas prognozes palielinātas ASV (+1,4 milj.t), Brazīlijai (+1 milj.t) un Argentīnai (+0,5 milj.t). Savukārt Krievijai tā ir samazināta - par 0,5 milj.t.

Tirdzniecība ar kukurūzu pasaulē 2012/13. mārketinga gadā nebūs tik aktīva kā prognozēts decembrī. Kukurūzas eksporta prognoze pasaulei samazināta par 1,48 milj.t. ASV šosezon kukurūzas eksporta tempi kļūs lēnāki dēļ pieaugošās konkurences, ko rada Dienvidamerikas valstis. Kukurūzas eksporta prognoze ASV mēneša laikā sarukusi par 5,08 milj.t, bet Brazīlijai un Argentīnai pieaugusi, attiecīgi par 1,5 milj.t un 1 milj.t.

Kukurūzas patēriņa prognoze pasaulei palielināta par 5,59 milj.t, jo gaidāms, ka ASV pieaugs šīs kultūras patēriņš lopkopībā.

Sezonas beigās kukurūzas rezerves pasaulē samazināsies līdz 115,99 milj.t, kas ir par 1,62 milj.t mazāk nekā lēsts decembrī. Kukurūzas rezervju prognoze samazināta ASV, Brazīlijai un Argentīnai.

Kukurūzas raža un patēriņš pasaulē (milj.t)

original

Avots: zol