LV «LDz Cargo» graudu ražu sola izvest savlaicīgi

VAS «Latvijas Dzelzceļš» meitas uzņēmums «LDz Cargo» konkursa kārtībā ir iegādājies 200 vagonus graudu pārvadāšanai un tie tiks piegādāti no septembra līdz novembra beigām, atklāja SIA «LDz Cargo» valdes priekšsēdētājs Guntis Mačs.

Viņš gan skaidroja, ka graudu transportēšanai ir sezonāls raksturs. Ja uzņēmums iepirktu 1000 vagonu, tad «ko tie darīs pārējos astoņus mēnešus, kad nav sezona, un kurš būs gatavs par to maksāt».

Atzīdams, ka šogad ir rekordraža, Mačs uzskata, ka visi graudi tiks izvesti. «Cita lieta, ka visiem vajag tagad un tūlīt,» uzsver Mačs.

Līdz šim «LDz Cargo» rīcībā bija 843 vagoni. Jauno iegādāto graudu vagonu cena netiek atklāta, taču atkarībā no vagona tipa tā cena var sasniegt 100 000 eiro (70 000 latu).

«LDz Cargo» arī uzsver, ka dzelzceļa pakalpojumi ir tikai viens ķēdes posms graudu izvešanā. Problēmas šogad rada gan mitrais laiks, jo nav pietiekami liels skaits kalšu, lai ražu izžāvētu. Tāpat jābūt korekti nodrošinātam kuģu transportam.

Kā ziņots, «Latraps» izpilddirektors Edgars Ruža norādījis, ka šis varētu būt graudu ražas rekordgads - katrā graudu pieņemšanas punktā pieņemtās labības apjoms pieaudzis 1,5-1,6 reizes. Tik labvēlīgi gadi negadās bieži - reizi 10-20 gados.

Avots: www.financenet.lv