Krievija neredz iemeslu satraukumam par ziemāju stāvokli

Krievijas Lauksaimniecības ministrija neredz iemeslus bažām par graudaugu ražas perspektīvām dēļ bargās ziemas. Tāpat neapstiprina ekspertu prognozes, ka vasarā atkal gaidāms liels karstums un sausums, paziņoja Lauksaimniecības ministre J.Skkriņņika.

Ministre norādīja, ka tiešām Krievijas Eiropas daļā pirmajā februāra dekādē bija vērojami anomāli laika apstākļi un, ka gan ministrija, gan agroķīmiskie dienesti cītīgi seko līdzi ziemāju stāvoklim.

Katru gadu vidējie ziemāju zaudējumi veido 10-11 %, šogad tie tiek prognozēti 6 % apmērā, un pagaidām prognozi palielināt ministrija neplāno. Jāņem vērā, ka pavasarī gaidāma vasarāju sēja, kuras laikā iespējams kompensēt iespējamos zaudējumus ziemā.

J.Skriņņika tāpat arī norādīja, ka tagad runāt par to, ka gaidāma sausa vasara ir par agru, jo, pirmkārt, to neapstiprina Krievijas hidrometeoroloģiskais centrs.

Runājot par gaidāmās ražas prognozēm, ministre norādīja, ka vispirms jāsagaida precīzāka informācija par ziemāju stāvokli, tomēr ministrijā valda viedoklis, ka graudaugu kultūru raža šogad nebūs mazāka kā pērn, kad tika novākti 94 milj.t.

Avots: idk