OilWord kārtēko reizi samazina sojas ražas prognozi Dienvidamerikas valstīm

Ņemot vērā ieilgušo sausumu Dienvidamerikā, Oilword eksperti kārtējo reizi samazinājuši sojas ražas prognozi norādītajai teritorijai. Nedēļas laikā sojas ražas perspektīvas samazinātas par 4,2 milj.t līdz 124 milj.t. Salīdzinājumā ar pagājušo gadu, raža samazināsies par 10,7 milj.t.

Brazīlijas sojas ražas prognoze samazināta par 2 milj.t līdz 70 milj.t. Argentīnas sojas ražas prognoze samazināta par 2 milj.t līdz 46,5 milj.t. Pagājušajā gadā Brazīlija ieguva 75,3 milj.t lielu sojas ražu, bet Argentīna - 49,2 milj.t.

Paragvajai un Urugvajai prognozes atstātas nemainīgas - attiecīgi -6 milj.t un 1,7 milj.t. Gadu iepriekš sojas raža Paragvajā sasniedza 8,4 milj.t, Urugvajā - 1,83 milj.t.

Situācija daļā Argentīnas sojas platību, kā arī Brazīlijas dienvidu štatos ir kritiska. Turklāt sinoptiķi sola, ka norādītajās teritorijās pirmajā februāra pusē nokrišņi būs nenozīmīgi. Savukārt, Brazīlijas ziemeļaustrumos sagaidītas tik spēcīgas lietavas, ka tās kavē sojas ražas novākšanas darbus un var negatīvi ietekmēt kvalitāti.

Avots: zol