Lielbritānijā jūlijā kviešu eksports samazinājies divas reizes

Lielbritānijas muitas dienests informē, ka 2011. gada jūlijā, pirmajā jaunās sezonas mēnesī, valsts eksportēja tikai 112,6 tūkst.t kviešu - divreiz mazāk nekā pagājušā gada anologajā periodā. Visvairāk tika eksportēts uz Nīderlandi (56,7 tūkst.t), Beļģiju, Luksemburgu un Īriju.

Atgādināsim, ka kompānija  Offre&Demande Agricole prognozē, ka 2011. gadā Lielbritānijā kviešu ražība, salīdzinot ar pagājušo gadu, samazināsies par 3,4 %. Taču graudu kvalitāte būs diezgan laba. Kādu laiku atpakaļ daži speciālisti uzskatīja, ka dēļ sausuma pavasarī ražība šogad varētu samazināties par 15 %.

Sausums negatīvu iespaidu atstāja arī uz miežu sējumiem. Gaidāms, ka ziemas miežu ražība samazināsies par 13,5 % aptuveni līdz 6,7 t/ha. Iesala ražošanai derīgo graudu daļa no kopējā graudu apjoma būs 49 %. Vasaras miežu ražība samazināsies par 4,5 %. Iesala ražošanai derīgo graudu daļa būs 90 %.

Rapšu ražība pārsniegs pēdējo gadu vidējo rādītāju. Dažos reģionos tā būs pat lielāka nekā 5t/ha. Salīdzinot ar 2010. gadu, rapšu raža pieaugs par 10,5 %.

Avots: agronews