VTUA novados rīko lauksaimniecības tehnikas apskates.

Sākot no marta vidus Valsts tehniskās uzraudzības aģentūra (VTUA) Latvijas novados rīko lauksaimniecības tehnikas pārbaudes skates. Iepazīties ar tehniskās apskates grafiku var VTUA mājaslapā www.vtua.gov.lv sadaļā "Tehniskās apskates".

Šogad traktortehnikas īpašniekus sagaida priecīga ziņa, jo  valsts tehniskās apskates pakalpojumi turpmāk būs lētāki vidēji par 8%. Atgādinām, ka, pirms uzrādīt traktortehniku VTUA, inspektors pārliecinās, vai ir derīga attiecīgās kategorijas vadītāja apliecība, sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšanas polise (OCTA), traktortehnikas reģistrācijas apliecība. Vislielākā uzmanība traktortehnikas īpašniekiem jāpievērš elektrosistēmai, jo biežāki klupšanas akmeņi tehnikai ir  numurzīmes apgaismojums, virzienrādītāji, bremžu lukturi, gabarītlukturi.

Ja nav iespējams ierasties grafikā norādītajā laikā un vietā, tad, tāpat kā iepriekšējos gadus, jārēķinās ar papildu izdevumiem par inspektora atsevišķu izbraukumu uz vietu, kur atrodas traktortehnika, kompensējot transporta izdevumus ar 0,40 Ls par nobraukto kilometru.

 

Avots: zemniekusaeima.lv