Zemnieki gatavojas prasīt finanšu ministra demisiju.

Zemnieki ir neapmierināti ar Finanšu ministrijas (FM) darbu un priekšlikumiem izdevumu samazināšanai, tādeļ lauksaimnieki gatavojas prasīt finanšu ministra Andra Vilka demisiju, otrdien intervijā LNT raidījumā 900 sekundes teica biedrības Zemnieku Saeima (ZSA) priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.

"Ja valdība mūs neuzklausīs un, ņemot vērā FM sastrādātos nedarbus pēdējo divu mēnešu laikā, mēs lūgsim valdību izskatīt finanšu ministra atbilstību amatam," teica Lazdiņš. Tāpat zemnieki ir gatavi piebiedroties pasažieru pārvadātāju protesta akcijām 24.martā. Par to zemnieki lems ZSA valdes sēdē kopīgi ar LOSP.

ZSA vadītājs stāstīja, ka lauksaimnieki nevar piekrist FM piedāvātai mehāniskai līdzekļu samazināšanai lauksaimniecības nozarē. "FM piedāvā lineāri samazināt akcīzes degvielas litru skaitu uz hektāru vai arī nofiksēt to hektāru skaitu par kuru pienākas bezakcīzes degviela. Tas nozīmē, ka lauksaimnieciskās produkcijas ražošana tiks atbalstīta tikai uz noteiktu hektāru skaitu un parējie hektāri būs bez atbalsta un tas ir  diskriminējoši jau valsts iekšienē, nemaz nerunājot par ārvalstīm," stāstīja Lazdiņš.

Viņš stāstīja, ka ar Zemkopības ministriju vēl plānots diskutēt par iespējamiem kompromisiem akcīzes atvieglojumu piešķiršanai lauksaimniekiem un valdībā tiks meklēts kompromiss starp FM priekšlikumiem un zemnieku prasībām.

Lazdiņš uzsvēra, ka valdībā būtu jāpanāk kompromiss, kas apmierinātu arī zemniekus, jo lauksaimnieku pacietības mērs ir pilns. "Mēs neakceptēsim turpmāku šādu lineāru griešanu," uzsvēra Lazdiņš. Viņš atgādināja, ka finanšu ministrs, kad stājās amatā, solīja neīstenot lineāru griešanu, bet veikt strukturālās reformas.

Avots: diena.lv