3% lauku saimniecību vairs nenodarbojas ar lauksaimniecību.

Gandrīz trīs tūkstoši jeb 3% lauku saimniecību vairs nenodarbojas ar lauksaimniecību un zemi iznomājušas vai pārdevušas, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) lauksaimniecības skaitīšanas provizoriskie rezultāti.
Lauksaimniecības skaitīšanas un lauksaimnieciskās ražošanas metožu apsekojumā 2010.gadā CSP plānoja "saskaitīt" 90 tūkstošus lauku saimniecību, taču līdz šim iegūta informācija par 86,4 tūkstošiem jeb 96% saimniecību

Pēc provizoriskajiem rezultātiem aptaujātās saimniecības 2010.gadā apsaimniekoja 1,9 miljonus hektāru lauksaimniecībā izmantotās zemes, un šis rādītājs ir palicis iepriekšējo gadu līmenī. Par 15% ir pieaugusi lauksaimniecībā izmantojamās zemes platība vidēji vienā lauku saimniecībā, bet kopējā aramzemes platība valstī ir samazinājusies par 10%.

Savukārt 2,8% saimniecību vairs nenodarbojas ar lauksaimniecību un zemi pārdevušas.

Par 3,6 tūkstšiem jeb 4% saimniecību līdz šim nav iegūta informācija, jo "lauku skaitītājiem" neizdevās sastapt respondentus vai tie atteicās sniegt interviju. Lauksaimniecības skaitīšanas datu apstrāde turpināsies 2011. gadā. Detalizētāki provizoriskie rezultāti tiks publicēti CSP mājaslapā 2011. gada maijā, bet 2011.gada beigās būs zināmi galīgie rezultāti.

Avots: delfi.lv