Lauksaimnieki grib nodarbināt „simtlatniekus”

Pēc lauksaimnieku ierosinājuma Zemkopības ministrija šobrīd izskata iespējas, kā zemkopjiem varētu piešķirt tiesības nodarbināt tā dēvētos "simtlatniekus".

Patlaban ir vairāki iespējami varianti, kā zemnieki varētu nodarbināt "simtlatniekus",  sacīja Zemkopības ministrijas Valsts plānošanas atbalsta nodaļas departamenta direktora vietniece Andra Balode. Viens no tiem paredz, ka "simtlatnieks" saņems, nevis 100 latu stipendiju par mazkvalificētiem darbiem pašvaldībās, kā tas ir šobrīd, bet gan 200 latus, kas atbilst no nākamā gada sākuma valstī noteiktajai minimālajai algai.

Balode stāstīja, ka tādā gadījumā 100 latus "simtlatniekam" maksātu lauksaimnieks, bet vēl 100 piešķirtu no Eiropas fondiem. Ministrijas pārstāve gan nevarēja precizēt, kuru Eiropas fondu naudu šādā gadījumā varētu piešķirt "simtlatnieku" atalgošanai.

Cits variants "simtlatnieku" nodarbināšanai lauksaimniecībā paredz izveidot lauksaimnieku uzņēmumos subsidētās darba vietas, tomēr arī šis variants pagaidām ir ļoti neskaidrs. Balode atzina, ka patlaban "simtlatnieku" nodarbināšana zemkopībā ir tikai ideju līmenī.

 

Avots: delfi.lv