Lauku saimniecību modernizācijai paredzētais finansējums netiks pārdalīts

Pašlaik starp reģioniem netiks pārdalīts publiskais finansējums Lauku attīstības programmas (LAP) pasākumā "Lauku saimniecību modernizācija", trešdien Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes sēdē uzsvēra zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Viņš norādīja, ka lauksaimnieki var neuztraukties un Zemkopības ministrijas (ZM) speciālisti nākamnedēļ apmeklēs Latgali, kur ar zemniekiem un ražotājiem apspriedīs šo jautājumu.

Dūklavs gan atzina  - ja naudas apguve arī turpmāk nemainīsies, pie jautājuma par līdzekļu pārdali starp reģioniem būs jāatgriežas. Pēc ministra teiktā, pašlaik Latgalē finansējums netiek apgūts, un šāda situācija nav pieļaujama.

Dūklavs arī minēja, ka centīsies pārliecināt Latgales lauksaimniekus, lai viņi operatīvi pievērstos šī pasākuma projektu izstrādei un finansējums paliktu Latgalē.

Saskaņā ar viņa sacīto reģionālajās pārvaldēs, kur viss pieejamais finansējums šajā LAP pasākumā jau beidzies, tiks piešķirti vēl 20% no sākotnējā finansējuma.

Jau vēstīts, ka kopumā pasākumā "Lauku saimniecību modernizācija" iesniegto projektu finansējums sasniedzis 91,4% no publiski pieejamā. Lauku atbalsta dienesta direktores vietnieks Indulis Āboliņš iepriekš norādīja, ka iesniegtie projekti paredz aptuveni 1300 jaunu tehnikas vienību iegādi un 500 fermu, noliktavu un citu būvju celtniecību vai rekonstrukciju.

Avots: BNS