Ziemas rudzu ražas būs labākas, ziemas rapsim - sliktākas nekā pērn.

Salīdzinot ar 2009.gadu, šogad visos reģionos tiek prognozētas augstākas ziemas rudzu ražas. Visaugstākais ražas līmenis ziemas rudziem tiek prognozēts Kurzemē un Vidzemē - 3,5 tonnas no hektāra, arī Latgalē raža prognozēta augsta - 3,3 tonnas no hektāra, kas būtiski pārsniedz pagājušā gada prognozes - divas tonnas no hektāra.

Ziemas kviešiem, salīdzinot ar 2009.gadu, augstāka raža prognozēta Zemgalē un Latgalē. Visaugstākā ziemas kviešu raža prognozēta Zemgalē - 4,6 tonnas, kas ir par 0,5 tonnām augstāka nekā 2009.gada jūlijā, bet viszemākā raža sagaidāma Kurzemē un Latgalē - 3,7 tonnas no hektāra.

Ziemas tritikāles jeb hibrīda, kas iegūts, krustojot kviešus ar rudziem, ražas Kurzemē un Vidzemē šogad tiek prognozētas gandrīz tikpat lielas kā 2009.gadā. Gan Kurzemē, gan Latgalē prognozētās ražas lielums ir samazinājies par 0,1 tonnu. Kurzemē tas šogad ir 3,6 tonnas, Vidzemē - 3,8 tonnas no hektāra. Ievērojami ir palielinājusies Latgalē prognozētā raža - 2009.gadā šajā laikā tika prognozētas tikai 2,9 tonnas, bet šogad - 3,5 tonnas no hektāra.

Savukārt ziemas rapsim šogad, salīdzinot ar 2009.gadu, visos reģionos tiek prognozētas zemākas ražas. Būtiski zemāka ziemas rapša raža tiek prognozēta Zemgalē un Vidzemē, Zemgalē - par 0,9 tonnām zemāka jeb trīs tonnas no hektāra, bet Vidzemē - par 0,5 tonnām zemāka jeb 2,6 tonnas no hektāra. Kurzemē raža tiek prognozēta tikpat liela kā 2009.gadā - 3,6 tonnas no hektāra.

 

Avots: saimnieks.lv