ASV: kā rit kukurūzas un sojas ražas novākšana

KUKURŪZA
ASV kukurūzas ražas novākšana rit visgausāk pēdējo  35 gadu laikā  - novākts  tikai 37% sējāju, raža gatava pļaujai uz 97%. Šajā pašā laikā pirms gada bija novākti 69% ražas, 99% nogatavojusies raža. 5 gadu vidējie rādītāji: 82% novāktas ražas un vairāk nekā 99% nogatavojušās ražas. Tomēr situācija ir uzlabojusies - pagājušās nedēļas ražas novākšanas attīstība: 25%. Ražas kvalitāte ir tāda pati kā  bija iepriekšējā nedēļā,  kad 68% no kukurūzas ražas tika klasificētas kā labas vai teicamas kvalitātes (par 1% augstāk nekā pagājušajā nedēļā).

SOJA
ASV sojas ražas vākšanā kopš pagājušās nedēļas ir uzlabojumi -  vidēji 75% novākti, salīdzinājumā ar tikai 51% pagājušajā nedēļā. Tomēr rādītāji joprojām atpaliek no pagājušā gada rādītājiem, kas bija 91%,  šajā posmā piecu gadu  vidējais rādītājs ir  92% novāktas ražas. Neviena valsts vēl nav pilnībā beigusi ražas novākšanu,  bet 3 no 18 lielākajām ražotājvalstīm jau  tagad ir 90% (vai vairāk) novāktas ražas, salīdzinājumā ar 12 šajā laikā pagājušajā gadā, kad ražu bija novākusi tikai viena valsts.

Ziemas kviešu sēšana
Sekmīgi norit arī ziemas kviešu sēšana. 18 lielākās kvieša ražotājvalstis šobrīd ir apsējušas 86%  salīdzinot ar 92% pagājušajā gadā un pēdējo piecu gadu vēdējais: 93% . Tikai trīs lielvalstis šobrīd ir pabeigušas ziemas kviešu sēšanu, pāgājušajā gadā šajā laikā  tās bija 6  valstis (vidēji pēdējo 5  piecu gadu skatījumā).

Avots: hgca.com