Rudens ekskursija uz gleznaino Gruziju (26.09.-03.10.2018)

Jūs redzēsiet visu Gruzijas eksotiku vēl koncentrētākā veidā: brīnišķīgos kalnus, skaisto tautas kultūras mantojumu un leģendas, senatnīgos klosterus un baznīcas, pasakaino Svaneti pasauli, satriecošo viesmīlību. Gruzīnu galda tradīcijas, slaveno vīnu degustācijas, hinkali gatavošanas meistarklases - tas viss gaida Jūs! Gruzija ir valsts, kurā gribas atgriezties!

Ceļojuma ilgums: 8 dienas

Cena:  965,00 Eur (brauciens garantēts)

Cenā iekļauts: visas ekskursijas ar ieejas biļetēm, 2 vīnu degustācijas ar gardām uzkodām, 6 brokastis, 2 vakariņas, 1 hinkali meistarklase, brauciens ar džipiem, raftings.

1. diena. 26.septembris.  Tiešais lidojums: Rīga-Kutaisi, plkst. 05:00 - 09:20

Satikšanās Kutaisi starptautiskajā lidostā. Transfērs un izmitināšana viesnīcā "Hotel Discovery". Pēc neilgas atpūtas došanās ekskursijā uz Gelati vīriešu klosteri. Klosteris ir būvēts XII gadsimtā un iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma objektu sarakstā. To mēdz dēvēt par otro Svēto zemi pēc Jeruzalemes. Pēc tam - ekskursija uz atjaunoto Bagrata dievnamu Kutaisi, kas būvēts XI gadsimtā un nosaukts par Gruzijas vienotības simbolu. Pēc tam apskatīsim un iepazīsimies ar senākajām un ievērības cienīgākajām Kutaisi apskates vietām. Atgriešanās viesnīcā, brīvais laiks.

2. diena. 27.septembris - brokastis viesnīcā un došanās uz kūrortpilsētiņu Chaltubo. Netālu esošās Prometeja alas apmeklējums.  Atkarībā no laikapstākļiem tūristiem būs iespēja doties izbraucienā ar laivu pa alu, kurā tek Kumistavi upe. Pēc tam dosimies uz Samegrelo reģionu. Pēc tūristu vēlēšanās pa ceļam varēsim apstāties, lai ieturētu kafejnīcā pusdienas. Nonākot galamērķī, varēsim izbaudīt Martvili kanjona neaprakstāmo skaistumu. Atgriešanās viesnīcā Kutaisi un brīvais laiks.

3. diena. 28.septembris - brokastis viesnīcā un došanās uz Rača reģionu, kur Rioni (Fasizi) upes aizā norisināsies džomardoba (raftings), pēc tam dosimies aplūkot unikālos Rača reģiona vīnogulājus, no kuriem tiek iegūts unikālais pussaldais gruzīnu vīns "Hvančkara". "Hvančkara" vīna degustācija un tradicionālās uzkodas: šašliks, hačapuri, siers u.c. Atgriešanās viesnīcā Kutaisi un brīvais laiks.

4. diena. 29.septembris - brokastis viesnīcā un došanās uz Svaneti kalnu reģionu - Mestijas pilsētu, kur atrodas Kaukāza kalnu grēdā. Svaneti ir viens no Gruzijas savdabīgākajiem un gleznainākajiem nostūriem. Pēc tūristu vēlēšanās pa ceļam varēsim apstāties, lai ieturētu kafejnīcā pusdienas. Pēc ierašanās Mestijā, atkarībā no laikapstākļiem, dosimies uz Hacvali, kur ar pacēlāju ir iespējams  uzbraukt uz Zuruldi kalna skatu laukumu, kas atrodas 2330 m augstumā un no kura paveras satriecoši skaists skats uz Kaukāza kalnu grēdu. Atgriešanās Mestijā, izmitināšana viesnīcā "Nino Ratianis Guesthouse", gardas  vakariņas viesnīcā.

5. diena. 30.septembris - brokastis viesnīcā un ekskursija ar džipiem uz apdzīvoto vietu Užguli. Pa ceļam aplūkosim viduslaiku arhitektūras stilā būvētos svanu torņus, ciemus un zemnieku dievnamus, kas atrodas unikālos dabas apstākļos. Užguli apmeklēsim muzeju, kas atrodas svanu tornī. 

Pēc tam atgriešanās viesnīcā Mestijā un brīvais laiks.

6. diena. 1.oktobris - brokastis viesnīcā un došanās uz unikālo Melnās jūras kūrortu Batumi. Izmitināšana 3* viesnīcā "Hotel Batumi Plaza" (www.batumplaza.ge). Pēc nelielas atpūtas - ekskursija pa Batumi skaistākajām apskates vietām. Melnās jūras piekraste un pilsētas bulvāris vienmēr laipni gaida ārvalstu viesus. Pēc tūristu vēlēšanās pa ceļam varēsim apstāties, lai ieturētu pusdienas kādā no pilsētas daudzajām kafejnīcām. Pēc tam - atgriešanās viesnīcā, kur tūristu rīcībā būs lielisks baseins, džakuzi, sauna un fitnesa klubs.

7. diena. 2.oktobris - brokastis viesnīcā un došanās uz kalnaino Adžāriju, apskatīsim burvīgo Mahunceti ūdenskritumu, carienes Tamāras viduslaikos būvēto paceļamo tiltu un Adžārijas vīna namā degustēsim "Čhaveri" šķirnes rozā vīnu. Meistari rādīs kā taisa hinkali un cep maizi. Atgriešanās viesnīcā Batumi un brīvais laiks.

8. diena. 3.oktobris - plkst. 06:00 no rīta brokastis viesnīcā un transfērs uz Kutaisi starptautisko lidostu. Lidojums uz Rīgu. 09:50 - 12:10.

Cenā iekļauts:

  • tiešais lidojums: Rīga - Kutaisi - Rīga;
  • transferi - pārbraucieni ar komfortablu autobusu;
  • vietējā gida un grupas vadītāja pakalpojumi;
  • rokas bagāža līdz 10 kg;
  • 3 naktis viesnīcā Kutaisi, 2 naktis viesu mājā "Nino Ratianis Guesthouse, 2 naktis Batumi (visas naktis 2-vietīgos numuriņos ar labierīcībām, ģimenēm pieejami arī trīsvietīgi numuriņi);
  • 6 brokastis, 2 vakariņas viesu mājā, 1 hinkali gatavošanas meistarklase, 1 vīna tūre un uzkodas Rača reģionā, "Čhaveri" vīna degustācija Adžārijas vīna namā.
  • visas ekskursijas vietēja gida pavadībā krievu valodā; ieejas biļetes apskates objektos; brauciens ar džipiem,  raftings (lūdzu līdzi paņemt lietus plēvītes un maiņas apavus), Svaneti pacēlājs.

Iespējamie papildus izdevumi:

  • nododamā bagāža līdz 20 kg - 31 eiro vienā virziena. ( 42 eur turp/atpakaļ)
  • pārējās ēdienreizes (pusdienas maksā ~20 lari pers.);
  • ceļojuma apdrošināšana uz brauciena laiku: 9.00 EUR pers. līdz 75 g., no 76 g. - dārgāk.
  • Piemaksa par vienvietīgu numuriņu:146 EUR(Ja persona vēlas dzīvot vienvietīgā numuriņā, vai, ja ceļojumā nepiesakās cits braucējs ar ko varētu dalīt divvietīgu numuriņu)

Valūta: 1 GEL (Gruzijas lari) = ~ 0.30 EUR, 1 USD (ASV dolārs) = ~ 0.90 EUR

Pieteikšanās ceļojumam:

  • līgums starp klientu vai tā pārstāvi un ceļojumu biroju;
  • 250 EUR avansa iemaksa personai (jāveic 5 dienu laikā);
  • pilnīgs norēķins jāveic ne vēlāk kā līdz 01.09.2018.
  • savstarpēji vienojoties, minētie ceļojuma samaksas noteikumi var būt arī citādi.

Ceļojumam nepieciešamie dokumenti:
LR pilsoņa vai nepilsoņa pase, kas izdota pēc 2002. gada 30. jūnija un ir derīga vismaz 3 mēnešus pēc atgriešanās. 
Nepilngadīgajiem (līdz 18 gadu vecumam) ceļojumā līdzi jābūt pasei un dzimšanas apliecībai.

 Atteikšanās no ceļojuma:

  • atsakoties no ceļojuma tiek ieturēta 1. avansa iemaksa;
  • ja līdz brauciena sākumam atlikušas 100 - 75 dienas, tiek ieturēti 50%no ceļojuma summas;
    ja 75 - 45 dienas, tiek ieturēti 75%no ceļojuma summas;
    ja līdz braucienam atlikušas mazāk kā 45 dienas, tiek ieturēti 100% no ceļojuma summas.
    Iemaksāto naudas summu ir iespējams pāradresēt citai personai, kura vēlas doties šajā ceļojumā. (Var tikt pievienota avio kompānijas soda sankcija par vārda maiņu)
    Tūroperators ir tiesīgs mainīt ekskursiju secību ceļojumā.
    Ieejas biļešu un citu papildizdevumu cenas, valūtas kurss, kā arī programmā norādītie laiki ir orientējoši un var mainīties.
    Ceļojuma cena var palielināties atkarībā no ceļu nodokļu, degvielas cenas un valūtas kursa pieauguma.
    Ja ceļojumā dodaties viens un nav ar ko kopā izvietoties viesnīcas numurā, tad ir jāpiemaksā par vienvietīgu numuru.
    Grozījumi programmā un cenā iespējami LR normatīvo aktu ietvaros.
    Iespējamas nelielas grafika izmaiņas, vēla ierašanās viesnīcā un atgriešanās mājās sakarā ar neparedzētiem apstākļiem (nelabvēlīgu ceļu satiksmes situāciju).

    Sīkāka informācija un pieteikšanās pie Mairitas, tālr. 26332618, e-pasts: mairita@indi.lv

Ceļojuma tūroperators INDI