Februārī notiks mācības traktoristiem augu aizsardzības līdzekļu lietošanā

Februārī Ozolniekos notiks Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) organizētas mācības apliecības iegūšanai augu aizsardzības līdzekļu (AAL) lietošanas operatoriem - traktoristiem, kuri izsmidzina augu aizsardzības līdzekļus, informē LLKC.

Galvenās apmācību tēmas būs normatīvie akti par augu aizsardzības līdzekļu glabāšanu un lietošanu, kā arī nelegāli vai viltoti augu aizsardzības līdzekļi, to radītie riski un viltojumu identificēšana. Tāpat apmācību laikā plānots pārrunāt darba aizsardzības prasības, strādājot ar augu aizsardzības līdzekļiem, kā arī iepazīstināt ar augu aizsardzības līdzekļu lietošanas iekārtām.

Mācības notiks 19.februārī, plkst.10 LLKC telpās, Ozolniekos, Rīgas ielā 34. Noklausoties vienas dienas lekcijas un nokārtojot rakstisku testu, AAL operators saņemts apliecību.

Par mācībām jāmaksā 50 eiro un mācību maksā ir iekļauts VAAD tests un apliecība, ko piešķirs mācību noslēgumā. Plašāka informācija un pieteikšanās mācībām ir pieejama, sazinoties ar LLKC pārstāvi Rudīti Sanžarevsku.

LLKC darbojas kopš 1991.gada un ir lielākais lauku konsultāciju sniedzējs Latvijas teritorijā. Tā pastāvēšanas mērķis ir veicināt lauku attīstību, paaugstinot lauku uzņēmēju profesionālās un ekonomiskās zināšanas, nodrošināt konsultāciju un mācību organizāciju visos Latvijas novados, paaugstināt lauku iedzīvotāju konkurētspēju Eiropas Savienībā un organizēt Zemkopības ministrijas padotībā esošajās iestādēs strādājošo darbinieku tālākizglītību.

Avots: www.la.lv