Krievijas Lauksaimniecības ministrija palielina graudu eksporta prognozi

Krievijas Lauksaimniecības ministrija 2017/18. sezonā var eksportēt 45-47 milj.t graudu, paziņojis Krievijas lauksaimniecības ministrs Aleksandrs Tkačevs.

"Graudu rekordraža 134 milj.t apjomā, kas iegūta pagājušajā gadā, ļaus mums šosezon eksportēt līdz 45-47 milj.t graudu," - sacīja viņš.

Iepriekšējā ministrijas graudu eksporta prognoze valstij 2017/18. sezonai atradās 45 milj.t līmenī, tai skaitā kviešu 35 milj.t.

Kopš sezonas sākuma Krievija ir eksportējusi 28 milj.t graudu, kas ir par 35 % vairāk salīdzinājumā ar pagājušo sezonu (21 milj.t). Kviešu eksports pieaudzis par trešdaļu - līdz 22 milj.t. Tas, pēc ministra teiktā, dod Krievijai iespēju atgūt agrāk zaudēto pasaules vadošā kviešu eksportētāja statusu.

Viņš norādīja, ka savu lomu spēlē arī laika apstākļi citās nozīmīgākajās graudu audzētājvalstīs. Zema gaisa temperatūra un sniega segas trūkums virknē ASV štatu, pēc viņa sacītā, rada apdraudējumu kviešu ražai, ņemot vērā to, ka 80 % no ASV audzētajiem kviešiem ir ziemas. Savukārt Austrālijā kviešu raža ir daudz sliktākā stāvoklī nekā pagājušajā gadā sausuma dēļ. Kviešu ražas kritums gaidāms arī Brazīlijā, piebilda A. Tkačevs.

Avots: oilword