Kviešu raža Brazīlijā samazināsies līdz piecu gadu zemākajam līmenim

Aģentūras Conab analītiķi pazeminājuši kviešu ražas vērtējumu Brazīlijai 2017/18. sezonai par 313 tūkst.t līdz 4,57 milj.t. No pagājušās sezonas rezultāta šis rādītājs atpaliek par 32 % un ir pēdējo piecu gadu zemākais rādītājs, ziņo Agrimoney.

Eksperti prognozē, ka kviešu vidējā ražība nozīmīgākajos šīs kultūras audzēšanas štatos Parana un Riugrandi du Sula nepārsniegs 2,49 t/ha, ņemot vērā nelabvēlīgos laika apstākļus kviešu augšanas un attīstības periodā.

Kviešu ražas vērtējums Paranas štatam 2017/18. sezonai tika samazināts par 45 tūkst.t līdz 2,25 milj.t. Salīdzinājumā ar pagājušo sezonu raža saruks par 1 milj.t. Turklāt analītiķu prognozes liecina, ka būtiski zemāki būs kviešu kvalitātes rādītāji.

Riugrande de Sulu štatā  kviešu ražas  prognoze samazināta par 260 tūkst.t līdz 1,54 milj.t, kas no pagājušās sezonas rādītāja atpaliek par 1 milj.t.

Neskatoties uz kviešu bruto ražas vērtējuma samazināšanu, analītiķi nav palielinājuši šīs kultūras importa prognozi valstij 2017/18. sezonai, atstājot to 7 milj.t līmenī. Tas tiek skaidrots ar kviešu augstajiem pārejošajiem krājumiem valstī.

Avots: grainboard