Kviešu kvalitāte Vācijā un Lielbritānijā ir diezgan augsta

Vācijā un Lielbritānijā nedaudz uzlabojušās kviešu ražas perspektīvas, ziņo Reuters. Turklāt, tiek norādīts, ka, neskatoties uz bruto ražas rādītāju samazināšanos šajās valstīs, ražas kvalitāte īpašas bažas ekspertiem nerada.

Vācijā, kur raža novākta no 60-70 % sējumu platību, graudu kvalitātes rādītāji dažādos reģionos ir atšķirīgi, tomēr kopumā atrodas labā līmenī. Atgādināsim, ka Vācijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija prognozē kviešu ražu valstī šogad 24,21 milj.t apjomā (- 8,8 milj.t salīdzinājumā ar pagājušo gadu).

Lielbritānijā kviešu raža nokulta no 40 % sējumu platību, ražība sasniegusi 79 c/ha, kas atbilst vidējam ikgadējam rādītājam. Pēc Lielbritānijas treideru prognozēm, kviešu bruto raža valstī sasniegs aptuveni 14,5 milj.t, kas ir par 1,93 milj.t mazāk salīdzinājumā ar pagājušo gadu. Tai pat laikā graudu kvalitāte kopumā ir laba.  

Kviešu raža Polijā tiek prognozēta 10,4-10,5 milj.t līmenī, kas arī atpaliek no pagājušā gada rezultāta (11,9 milj.t). Agri novākto kultūru kvalitāte kopumā ir apmierinoša, vēlo kultūru kvalitātes rādītāji ir zemāki, jo tās ir cietušas no pārmērīgiem nokrišņiem.

Avots: apk-inform