LLKA sadarbībā ar LLKC Tālakizglītības nodaļu 22. oktobrī Ādažos rīko semināru par graudu kooperatīvu darbības efektivitātes uzlabošanu

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA) sadarbībā ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Tālākizglītības nodaļu, ceturtdien, 22. oktobrī Ādažos rīko izglītojošu semināru par graudu audzētāju kooperatīvu darbības efektivitātes uzlabošanu. 

Semināra mērķis ir iepazīstināt graudu audzētājus ar Latvijas graudu nozares attīstības tendencēm, cenu nodrošināšanas mehānismu un cenu apdrošināšanu, informēt par Eiropas Inovāciju partnerību, kā arī dalīties kooperatīvu darbības dažādošanas un paplašināšanas pieredzē. Savā pieredzē un zināšanās par tirdzniecības procesa organizēšanu kooperatīvā un sadarbību starp kooperatīvu un tā biedriem, dalīsies Vācijas izglītības centra DEULA-NIENBURG profesors Rolfs Zīlings (Rolf Sieling).

LLKA valdes priekšsēdētājs Indulis Jansons: Situācija graudu tirgū nepārtraukti attīstās un mainās. Šobrīd vairs nepastāv nekādi ārējie regulējošie faktori - tikai tirgus. Savukārt tirgū vērojamas ļoti lielas svārstības, kas nelieliem uzņēmumiem rada sarežģītas situācijas. Lai tās veiksmīgi varētu risināt, ir jāizmanto visas iespējas, kādas tirgus piedāvā un par kurām diskutēsim arī seminārā - cenu politikas izveide, sadarbība, tostarp kooperatīvu savstarpējā sadarbība.

Par Latvijas graudu nozares attīstības tendencēm informēs Zemkopības ministrijas (ZM) valsts sekretāra vietniece Rigonda Pārsla Krieviņa un ZM Tirgus nodaļas vadītājas vietniece Evita Kozlovska. Semināra turpinājumā par cenu nodrošināšanas mehānismu un cenu apdrošināšanu uzstāsies LLKA valdes priekšsēdētājs I.Jansons un AS "Swedbank" Finanšu tirgus daļas Korporatīvo klientu jomas vadītājs Imants Svilāns. Par lielo un mazo kooperatīvu kvalitatīvas sadarbības pamatiem stāstīs LPKS "LATRAPS" valdes locekle Iveta Grudovska. Ar prezentācijām seminārā uzstāsies arī LLKC valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Cimermanis, SIA "AKPC" konsultants Aigars Šutka un LPKS "Durbes grauds" valdes priekšsēdētājs Sandris Bēča.

Seminārā tiek aicināti piedalīties graudu audzētāju kooperatīvu vadītāji, biedri, un lauksaimnieki, kuri darbojas graudkopības nozarē, dalība seminārā - bez maksas. Pieteikšanās pie Sanitas Putniņas, e-pasts: sanita.putnina@llka.lv, mob.tālr. 25445450 vai Jolantas Sūnas-Sūniņas, e-pasts: Jolanta.suna@llkc.lv, mob. Tālr. 22018942, programma un pieteikuma anketa www.llka.lv un www.llkc.lv.  Seminārs notiks ceturtdien, 22. oktobrī no 9:30 līdz 16:00 viesnīcā "Porthotel", Ādažos.  

Avots: www.saimnieks.lv