Kadastrālā vērtība lauksaimniecības zemei nākamgad netiks mainīta

2015. gadā kadastrālās vērtības lauksaimniecībā izmantojamajai zemei un meža zemei paliks 2014. gada līmenī, tikšanās laikā vienojušies zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un Tieslietu, Finanšu, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, kā arī Latvijas Pašvaldību savienības un Valsts zemes dienesta speciālisti.

Vienošanās paredz, ka, sākot ar 2016. gadu, kadastrālā vērtība lauksaimniecībā izmantojamai zemei un meža zemei varētu tikt aprēķināta, ņemot vērā nekustamā īpašuma nodokļa apmēra pieauguma ierobežojumu, portāls „Delfi" uzzināja Zemkopības ministrijā.

„Esmu gandarīts par šo konstruktīvo sanāksmi. Ja Ministru kabinets akceptēs mūsu panākto vienošanos, ka 2015. gadā kadastrālās vērtības lauksaimniecībā izmantojamajai un meža zemei saglabājas 2014. gada līmenī, tas pozitīvi ietekmēs Latvijas lauku saimniecību un meža nozares attīstību," uzsvēris zemkopības ministrs Dūklavs.


Iepriekš Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) norādīja, ka nav pieļaujams būtisks kadastrālās vērtības kāpums lauksaimniecības zemēm.

Straujuma piebilda, ka atbalsta kadastrālās vērtības kāpumu zemei, kas netiek apstrādāta.


Avots: www.delfi.lv