Indija katru gadu var eksportēt līdz 10 milj.t kviešu

Indija varēs eksportēt līdz 10 milj.t kviešu gadā, ja šīs kultūras raža saglabāsies aptuveni 95 milj.t līmenī, uzskata Indijas Apvienotās tirdzniecības - rūpniecības palātas (ASSOCHAM) eksperti.

Kviešu eksports ir labākais veids kā atbrīvoties no kviešu pārpalikumiem un izvairīties no to bojāšanās nepietiekamo glabāšanas jaudu dēļ. Turklāt tas ir arī naudas jautājums.

Lielākie indiešu kviešu pircēji ir Afganistāna, Bangladeša, Indonēzija, Korejas Republika, Malaizija, Nepāla,Omāna, Filipīnas, Katara, Sauda Arābija, Taizeme, AAE, Jemena, Vjetnama, Džibuta, Etiopija, Sudāna, Tanzānija.

Pēc ASSOCHAM prognozēm, līdz 201/17. mārketinga gadam Indijā kviešu ražošana var pieaugt līdz 100 milj.t. Šosezon Indijā tika novākta 93,51 milj.t liela kviešu raža. Taču sasniegt augstāku ražošanas līmeni, neapvienojot spēkus cīņā ar dabas spēkiem, zemu ražību, kaitēkļiem un slimībām, būs grūti. ASSOCHAM eksperti ir pārliecināti, ka jāpalielina kviešu vidējā ražība, izmantojot ražīgākas kviešu šķirnes, kas turklāt piemērotas audzēšanai dažādās klimatiskajās zonās.

Avots: zol